Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Med panering blir detta en fettare rätt. Vilket är bra eftersom torsken i sig är en mager fisk. Mandelmjöl fungerar utmärkt men du kan också prova sesamfrön, vallmofrön eller mixade solrosfrön.
4 Port
4 Filèer med torskrygg
1 ägg
1 dl mandelmjöl
salt och peppar
smör att steka med
2 stånd med broccoli eller så köper du fryst broccoli och går efter vad som står där.
3 msk olivolja
1-2 dl crème fraiche
2-3 msk dijonsenap
lime att pressa över fisken
Tina torsken om den e fryst.
Vispa upp ett ägg i djup tallrik. Lägg mandelmjöl, sallt och peppar i en annan djup tallrik. Vänd filèerna först i ägg och sedan i mandelmjölet.
Stek i rikligt med smöri ca 2 minuter på varje sida. Värmen ska vara lite högre än medelvärmen så att paneringen blir lite gyllene men inte för mörk.
Skär sedan av det nedersta på broccolin och dela den sedan på längden. Stammen är god om den inte är för tjock och känns den för grov så kan man skalla av det yttersta på stammen med en potatisskalare. Koka den precis mjuk och häll sedan av vattnet. Spola den eventuellt med lite kallt vatten och lägg den sedan i en skål. Ringla över oliovolja och strö över lite salt och peppar.
Blanda vrème fraiche med dijonsenap och smaka av med salt och peppar.
Detta kan vara en favorit för den e lite små lyxig och den går snabbt att göra och väldigt god.
Den får M M M M starka M av mig. Men vi använde fryst broccoli och det e nästan godare tycker jag och det e inte sämre än färsk broccoli.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|